Boezemlocaties Hollands Noorderkwartier

Boezemlocaties Hollands Noorderkwartier

Welkom op de projectpagina van het project “baggeren diverse boezemlocaties 2017”

In opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier voeren wij op diverse locaties baggerwerkzaamheden uit in boezemwateren

De werkzaamheden vinden plaats in:

  • De Grote Sloot in Schagenbrug (gem. Schagen)
  • Boezemwater Waarland Oost in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon
  • Ringvaart Bergermeer in de gemeenten Bergen en Alkmaar
  • Egmondervaart en Hoevervaart in de gemeenten Bergen en Heiloo

Overzichtstekeningen van de locaties kunnen door middel van onderstaande links bekeken\gedownload worden:

Deelgebied 10-Grote Sloot Schagen
Deelgebied 11-Waarland
Deelgebied 12-Ringvaart Bergermeer
Deelgebied 13-Egmondsvaart en 14-Hoevervaart

In totaal verwijderen we circa 65.000 m3 baggerslib. Hiervan voeren we circa 6.400 m3, vanwege de kwaliteit, af naar het depot van Baggerzorg te Nauerna of naar doorgangsdepots van HHNK. De overige baggerspecie die vrijkomt wordt in tijdelijke depots geborgen en in een korte periode omgezet en gerijpt tot bruikbare grond.

Eind juli 2018 is het gehele werk afgerond. Wilt u weten waar en wanneer de werkzaamheden precies bij u in de buurt plaats vinden? De planning van de werkzaamheden kan door middel van onderstaande link bekeken\gedownload worden:

Planning baggerwerkzaamheden

Watergangen en vijvers hebben een belangrijkere functie binnen onze leefomgeving. Er moet daarom regelmatig gebaggerd worden. Voor het baggeren gebruiken wij twee methoden. De trajecten waarvan de bagger wordt afgevoerd naar Nauerna of naar de doorgangsdepots van HHNK worden gebaggerd met een schuifboot en mobiele graafmachine. De vrijkomende baggerspecie wordt hierbij vervoerd per as. De overige trajecten worden gebaggerd met een zuigboot, waarbij de vrijkomende baggerspecie via een leiding vervoerd wordt naar plaatselijke verspreidingslocaties.

Om genoemde werkzaamheden uit te kunnen voeren heeft De Heer land en water een uitgebreid machinepark. Deze machines worden bediend door daartoe opgeleide werknemers.

Om op een juiste wijze uw vragen en opmerkingen over onze werkzaamheden te behandelen kunt u deze via het onderdeel contact aan ons stellen. Wij zullen uw vraag of opmerking zo snel  mogelijk behandelen en beantwoorden.

De dagelijkse leiding van de werkzaamheden zullen worden gecoördineerd door Wouter Nederveen.

Wouter kunt u telefonisch bereiken op 06-11722651 en per e-mail wn@deheerlandenwater.nl