Spannende tijden

Spannende tijden

De Kromme Rijn wordt voor een belangrijk deel gevoed met inlaatwater vanuit de Nederrijn. Dit is duidelijk waarneembaar aan de stroming van het water. In de komende periode zal bij nachtvorst de vraag naar water groter worden. De fruittelers gebruiken het water om de vruchten te beschermen tegen nachtvorstschade. Hiervoor zal er meer water vanuit de Nederrijn ingelaten worden. De stroomsnelheid van het water zal hierdoor verder toenemen. Deze sterkere stroming zal de werkzaamheden zeker beïnvloeden. Hierdoor wordt de aanvoer van materialen met de pontons moeilijker, werkvakken worden korter i.v.m. kans op afkalving van oevers en het moeilijker aanbrengen van de damwandconstructie. Als aannemer zijn we gewent om te anticiperen op veranderende situaties en zullen ook hiervoor passende maatregelen nemen.

Afgelopen week is de damwandconstructie verder afgebouwd en aangevuld tot de inlaatduiker ter hoogte van de woning aan de Krommerijnder nr.1.  Tevens  is er een nieuwe opstapsteiger voor de boottochten van de Krommerijnder aangebracht. Deze werkzaamheden  werden gadegeslagen door voor ons wel vreemde toezichthouders. Iedere morgen werden we verwelkomd door  “De kippen van mevrouw Lodder”. Volgens mevrouw Lodder zijn haar kippen niet van de leg geraakt door de werkzaamheden. (zie foto)

Ook zijn we begonnen met het demonteren van vlonders aan de Kromme Rijn achter de woningen aan de Krommerijnder. Door een juiste communicatie door het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en adviesbureau Tijhuis Ingenieurs kunnen de bewoners alle begrip opbrengen voor het ongemak die de reconstructiewerkzaamheden met zich meebrengen. Aan ons de taak om de overlast zo veel mogelijk te beperken en na het plaatsen van de nieuwe damwand de vlonders weer op een juiste wijze terug te brengen.

Overigens zullen er in de ochtend bij nachtvorst weer prachtige plaatjes voor u te zien zijn  als de tegenoverliggende boomgaarden in de nacht besproeid zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.